Sunde skoler

Malene Rydahl

Det Sunde Selskab

Tlf 20 89 00 07

rydahl@detsundeselskab.dk

 

Slankeskole

Slankeskole

Sunde unger – sunde klasser – sunde skoler

 

Jeg tilbyder inspirerende, positive, kropsorienterede, praktiske, sociale og relevante undervisningsforløb til skoleklasser med helhedsorienteret sundhed som tema.

Børnene bliver introduceret til sund mad både teoretisk og praktisk og vil komme til at forholde sig til det i fællesskab samt personligt. Mit håb er, at det bliver med grin, samvær, ny viden om sig selv og andre samt nye smagsoplevelser undervejs.

 

Et undervisningsforløb kan være en enkelt formiddag eller over flere gange, - alt afhængigt af hvad man som klasselærer ønsker fokus på/hvad klassen måtte være optaget af.

Forløbene er sammensat af aktiviteter og opgaver fra egen idébank og med udgangspunkt i Undervisningsmaterialet ”lev sundere med kostrådene” (fødevarestyrelsen 2014) samt inspiration fra faghæfte 21 + materialet fra Varde kommune: ”Den røde tråd”.

 

Eksempler på indhold for 0-1 kl:

•Madlavning og smagning af sunde små måltider – klassen deles op i grupper som følger en opskrift med hjælp fra en voksen. Smagning og spisning i fællesskab.

•Massagehistorier og massage

•Drømmerejser

•Frugt og grønsager

•Forskel på mad og slik

•Madpakken

•Zoneterapi (Teori og praksis)

•Kendskab til fisk og hvorfor de er sunde

•Kendskab til fuldkorn, kød, fjerkræ, vand og sukker.

Der vil være lege, opgaver, spil, blindsmagning mm.

 

Eksempler på indhold for 2-4 kl:

•Drømmerejser

•Zoneterapi (Teori og praksis)

•Sundt/usundt – forskel på mad og slik

•Madlavning og smagning af eksempler på morgenmad, mellemmåltider, juice, smoothies. Klassen deles i grupper som følger opskrifter med hjælp fra en voksen.

•Madpakken

•Kendskab til kostfibre, fedt, fisk, fuldkorn og vigtigheden af nok vand.

•Hvorfor/hvorfor ikke sukker?

Der vil være lege, opgaver, spil, blindsmagning mm

 

 

Eksempler på indhold for 5-6 kl:

•Mindfulness øvelser

•Sunde alternativer til sukker

•Madlavning med flere grønsager i kosten – er det ulækkert? Grupper laver mad sammen efter opskrifter.

•Sunde drikkevaner og smagsprøver på forskellige slags ”vand”

•Søvn og afslapning

•Fokus på fisk – hvorfor den er sund – hvordan den kan bruges.

•Fuldkorn, fedt, vand, mejeriprodukter.

Der vil være dansk og matematik relaterede opgaver, lege, quiz og brug af internettet.

 

Eksempler på indhold for 7-9 kl:

•Hjerne og hjerneføde – som oplæg/”foredrag”

•Blodsukker og dets betydning for koncentration, trivsel, læring og bevægelse – som oplæg/”foredrag”

•Søvn og afslapning – som oplæg/”foredrag”

•Fødevarekvalitet og dets betydning for trivsel og sundhed – som oplæg/”foredrag”

•Øvelser i mindfulness

•Reklamer for fødevarer – hvad fortæller de og kan de gennemskues?

•Madlavning: Den gode morgenmad, frokost og mellemmåtider. Klassen deles i grupper som laver mad efter opskrifter.

•Sundt sødt – smagsprøver.

•Vand, fedt, fisk, fuldkorn, mejeriprodukter.

Der vil være dansk og matematik relaterede opgaver, lege, quiz og brug af internettet