Knækbrød uden gluten

Malene Rydahl

Det Sunde Selskab

Tlf 20 89 00 07

rydahl@detsundeselskab.dk

 

Knækbrød uden gluten

1 dl. sesamfrø

1 dl. hørfrø

1 dl. hirseflager

1 dl. solsikkekerner

1 dl. græskarkerner

2 ½ dl. fuldkornsrismel eller boghvedemel (eller en blanding)

1 dl. olivenolie (Alternativt kan bruges kokosolie) 

2 dl. vand

2 tsk. salt

Evt. 1 tsk "FiberHusk" for at tilføre kostfibre. Tilsæt da yderligere ½ dl. vand til dejen.

 

 

 

 

Alt blandes sammen i en skål og lægges derefter på et stykke bagepapir på et bord. Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå og rul ud med en bagerulle til dejen dækker nederste papir. Fjern øverste lag og flyt forsigtigt over på en bageplade. Skær forsigtigt for, evt. med en pizzaskærer i ønskede størrelser.

Det kan sagtens være du har nok til to plader.

Bages midt i ovnen, ca. 25-30 minutter ved 175 grader.

Knækbrødene skal være gyldne og hårde efter let afkøling. Opbevares bedst i dåse når de er HELT kolde.

Der kan med fordel tilsættes 1 dl. grove havregryn og/eller 1 dl. finthakkede nødder. I dette tilfælde, skal vandmængden øges med ½ dl.  og ca. 1 tsk. salt yderligere.

"FiberHusk" er knuste frøskaller som tilfører fibre til dit bagværk. Produktet købes i helsekost butikker.