Bærgrød med twist af jul

Malene Rydahl

Det Sunde Selskab

Tlf 20 89 00 07

rydahl@detsundeselskab.dk

 

Bærgrød med twist af Jul

4 æbler eller 2 æbler og 2 pærer

5-600 gr. bær efter eget valg (frosne kan sagtens bruges)

1 vanilje stang, flækket og kornene skrabet ud eller ½ tsk. vanilje pulver

1 tsk. kanel

1 tsk. stødt allehånde

1 tsk. stødte nelliker

1 tsk. stødt kardemomme

1 tsk. ingefærpulver

½ tsk. revet muskatnød

Saft fra 1 appelsin (kan udelades)

2-3 spsk. kokossukker eller Sukrin

 

 

 

 

Bland det hele i en gryde og tilsæt en lille smule vand.

Kog op og lad herefter det hele simre i en times tid – rør lidt i det ind imellem.

Tilsæt evt. appelsinsaft og kokossukker eller sukrin og blend grundigt.

Kan sagtens spises lun med en skefuld god vaniljeis.

Ellers køles den af og holder sig på køl 3-4 dage.

Spises som den er evt. med et skvat kokosmælk og et drys muesli/nødder.

Kan også med fordel blandes op med skyr/græsk yoghurt som din egen frugtyoghurt.

Sukrin og kokossukker købes hos helsekosten eller hos Matas